Opsparing

Aktier, obligationer, bankkonto, villa, sommerhus eller Rolex-ure?

Opsparing  retten til selv at vælge

Opsparing til pension kan ske på flere måder udover en pensionsopsparing. Mange vælger også at spare op i egen bolig (ved at afdrage på gælden).

I en række situationer er det ganske fornuftigt at spare mest muligt op på f.eks. en ratepension, mens man i andre situationer vil anbefale at nedbringe mest mulig gæld i ejerboligen, så man er gældfri ved pensionsalderen. Opsparing i en ejerbolig er dermed også en pensionsopsparing.

Det vil dog være en individuel rådgivning, der bør være afgørende for dit valg. Her er der mange faktorer, man som rådgiver bør forholde sig til. Hos Nyegaard forholder vi os altid til din konkrete situation og risikoprofil. Man har f.eks. ikke meget glæde af en stor friværdi, som man ikke kan udnytte, hvis man har ønske om at bruge af opsparingen på et senere tidspunkt. Det vil være bankens eller realkreditinstituttets beslutning om du kan få lov til at udnytte din friværdi.

Ofte vil det derfor være en god ide at sprede opsparingerne på fast ejendom og på pensionsopsparing.  

Hvad er den rigtige opsparing for dig?

Økonomien er forskellig i livets faser. Når man bliver gift og stifter familie og gæld eller bliver skilt, kan økonomien være stram.

Hos Nyegaard anbefales vores kunder til at afvikle dyre forbrugs- og banklån inden yderlig indbetaling til pension. Derefter kan man skrue op for sin pensionsindbetaling, og på den måde styrke sin privatøkonomi, hvilket igen giver mindre brug for købe yderligere forsikringsdækning, som også dræner privatøkonomien. Det handler om at gøre sig økonomisk uafhængig – det giver den stærkeste privatøkonomi og en tryg hverdag.

Skal vi også hjælpe dig?

Kontakt os i dag, og du er allerede godt i gang med at gøre dig selv økonomisk uafhængig.